2020. április 16., csütörtök

Építkezzen Csodatéglából!

Hogy miért? Mert a Csodatéglának - mint a neve is mutatja - csodálatosak a tulajdonságai!
          Itt van mindjárt a hangszigetelés. Ha nem akar végleg megsüketülni, csakis Csodatéglából szabad építkeznie. A Csodatégla Corporation titkos földalatti laboratóriumaiban Nobel-díjas tudósok fáradoznak éjt nappallá téve azon, hogy a Csodatéglából épített falak mögött ön abszolúte semmit se halljon! S íme az egydülálló eredmény: teljes a csönd a szobában, ha elég vastagok a falak!
         És ez még semmi. A fény számára is csaknem teljesen áthatolhatatlan! Amíg nem gyújt villanyt, teljes a sötétség. Kivéve, persze, ha ablakot is szerel a házra, de ebben az esetben a fény-áthatolhatatlansági garancia - mely egyébként 150 évre érvényes - azonnal hatályát veszíti.
            A Csodatéglából épült házak az átlagosnál sokkal értékesebbek, mely jelenség közvetlen oka az, hogy sokkal drágábbak.
            S hogy jól szigetel-e? Hát lehet ilyet kérdezni? A Csodatégla-házban télen is olyan meleg van - fűtés nélkül - hogy nyugodtan lehet benne banánt termeszteni. Nyugodtan! (Banánt egyébként sem lehet termelni idegesen.) És a lakók kizárólag pucéron tartózkodhanak otthonukban, maximum egy könnyű banánszoknyácskában. Nyáron meg, a legvadabb napsütésben, olyan hideg van minden szobában, hogy a háziak papucs helyett bundát kapnak magukra az előtérben. Mindez a hőtárolásnak köszönhető, amely, mint azt Joule híres tételében bebizonyította, négyzetesen arányos a tömeggel. A Csodatégla ebből a szempontból - is - egyenesen verhetetlen: minél több téglát építünk be a falba, annál nehezebb lesz a ház! (A téglák számának növelését legegyszerűbben a falak vastagításával érjük el. Amely egyenes arányban nő az egymás mellé rakott téglák mennyiségével.)
            A Csodatégla természetesen kizárólag természetes anyagokból készül. A négy Őselem, a Föld, Tűz, Víz, Levegő leglényegét tartalmazza. Mint tudjuk, a tűz már a neandervölgyi ember életében is rendkívül fontos szerepet játszott. A tűz segítségével találta fel például a sült mammutot, és így harmóniában élt a természettel. Tehát ha harmóniában akar élni a természettel, akkor az ön építőanyaga a Csodatégla. És aki nem él harmóniában a természettel, azt majd jól kirakjuk valahová az erdőbe, hogy belefeketedik!
            És ott van a víz, ami nélkül az ember egyszerűen szomjan halna és még ráadásul piszkos is lenne! És pláne a levegő, ami nélkül megfulladna! Arról már nem is beszélve, hogy a levegő hiánya mennyire megnehezítené a sárkányrepülést!
            És a föld! Föld nélkül meg... izé, hát már régen kiesett volna a világűrbe, mert föld nélkül öö... nincs gravitáció. Ami nagyon akadályozta volna Newton tudományos pályafutását!  
A Csodatégla környezetbarát! De annyira barátságos a környezettel, hogy soha még egy hangos szó nem esett közöttük. A Csodatégla praktikus! Ebből a téglából olyan fal építhető, amelyhez később más falak is csatlakoztathatók, megteremtve ezzel a térelválasztás lehetőségét, ami viszont szobák kiképzésére nyújt soha vissza nem térő alkalmat. Sőt, a gondos fejlesztésnek köszönhetően a legutolsó modellekre még akár tető is húzható! Hihetetlen, de így van! A Csodatégla rendkívüli szögletességének köszönhetően kiválóan alkalmas sarkok képzésére. Ne feledjük: minél szögletesebb a tégla- annál szögletesebb a ház!
Talán triviálisnak tűnik a megállapítás, de a Csodatéglán biztosan nem fúj keresztül a szél. Ugyanis különleges molekulaszerkezetének köszönhetően hathatósan gátolja a levegő atomjainak áthaladását.
Azonkívül a Csodatégla kemény! A többi építőanyag úgy megy széjjel, mint a... de ez... ?! Jusson csak eszünkbe a rettenetes tiszai árvíz... Azak a falak valósággal széjjelmállottak... akár a lekvár... és az a szegény nagymama ott zokogott a háztetőn... hálóingben... a kiscicával a karján... s a kiscica ártatlan kék szemében egyetlen vádló kérdés lángolt: - Nagymami... ó, drága nagymami... hát mi a jó büdös francnak nem építkeztünk mi Csodatéglából? Ugye, most már mindenki, még a leghülyébb is érti, hogy miért jó a téglaház?
A Csodatégla nem csak egy tégla a falban! Nem biztos, hogy a Pink Floydnak ebből a szempontból igaza volt!
És még valamit... psszt.. hajolj közelebb... csak nemrég derült rá fény, hogy régebben is mennyi tégla volt közöttünk... és hidd el, ez nem változik. Tégla a jövőben is lesz köztünk.
A tégla örök.