2021. április 11., vasárnap

Invázió!

 

Hosszú idő után végre kezünkben a rejtett bizonyíték, amit oly türelmetlenül vártunk mindannyian! Itt volt,  az orrunk előtt -  és mi nem vettük észre. (Hisz rejtett volt.)  Most már bizonyos, hogy idegen lények jártak a földön - de nagy valószínűséggel még mindig itt tanyáznak!

            Itt van a bizonyíték, nézzék csak meg. Nem is olyan kicsi, csaknem egy négyzetméter. Töbnyire fehér és - ez is az idegenek mérhetetlen aljasságát bizonyítja - egyszerű földi anyagokból, vászonból, pamutból készült.

Mi úgy hívjuk: pólya.

            E régi darab, mellyel gyakorló szülőként naponta kerülünk kapcsolatba, midőn törékeny testű kis utódunk első harcait vívja a barátságtalan külvilággal.

            Első látásra nyilvánvaló, hogy nem emberi lény számára készült. Amit az is bizonyít, hogy a kisbabát, akármilyen kis tehetetlenke, sehogy sem tudjuk százszázalékos biztonsággal belekötni úgy, hogy előbb-utóbb ki ne csusszanjon belőle. Hogy ezt eddig senki nem vette észre?

            De semmi baj. Kell, hogy időnként jöjjenek nagy szellemek, akik utat mutatnak a tévelygő emberiségnek.

            Már maga az alakja, az gyanús. Logikus ember első pillantásra azt mondaná:                 - Egyszerű négyzet. Na bumm.

            Dehogy! Ez egy rombusz, hisz kilencven fokkal elfordítva használják! De sajnos túl sok csillagkép van az égen, melynek alkotórésze egy esetleges rombusz. Mondhatnánk, bármely négy alkalmasan megválasztott csillag ilyen ábrát ad.

            Ravasz, nagy-gyon ravasz. A galád idegenek szemmel láthatóan mindenre gondoltak. De ez is csak nem tiszta szándékaikat bizonyítja. Hisz, ha egy tisztességes idegen lény a csillagok közül megérkezik, ugyebár, legalábbis beköszön. Hogy „Jó napot kívánok, idegen lény vagyok ezésez bolygóról, mely a rombusz alakú ezésez csillagképben helyezkedik el.”

            Ez lenne a normális, nem igaz? De ők nem. Álcáznak mindent. Gyanús. Nagy-gyon gyanús!

            Másik önként adódó lehetőség, hogy a rombusz alakzat az idegenek felderítő űrhajóinak alakját őrzi. Ez egy olyan kézenfekvő feltételezés, hogy kár is lenne vitatkozni róla. És lehetséges - hangsúlyozzuk: lehetséges - hogy ez a fura, sok nyúlvánnyal, ránccal, sallanggal és fodorral felszerelt textilalakzat - eredetileg is pólya volt. Amely egy sikertelen landolás folyamán kihullott az űrhajóból... a szél felkapta... leejtette egy, épp az emberré válás útjára lépett primitív törzs vadászterületére... akik isteni eredetűnek vélték... És azóta minden kisgyereket ebbe nyomorgatnak bele, hiába nem passzol sehova az a négy egyszerű végtagocska.

            Az égből lehulló dolgok sok esetben igenis megváltoztathatják egy törzs életét. Mondjuk egy égből lehullott kólásüveg. Készült is erről egy remek, fantasztikusan színvonalas film, melyet minden kultúrált ember - akik közé a kedves olvasó kétségtelenül tartozik - bizonyosan látott.

            Megmondom őszintén, jó ideig azért magam is kételkedtem. De a fodrok és sallangok kétségbevonhatatlan bizonyossággal szolgáltak. Nincs olyan élethelyzet ugyanis, hogy e tartozékokra egy kisbabának szüksége legyen.

Soha.

Semmilyen körülmények között. Ha történetesen idősebb hölgyrokonaidat kérdezed      - kételkedésedet kedves érdeklődésnek álcázva - mindahány értetlenül mered rád: - Hát... szépek, nem?

            S kételkedő lelkünkben máris diadalmasan visszahangozhat a kacaj: - Haha!

            Szép, mi? Az a sok vacak fodor meg sallang, mi? Szóval ők se tudják! Újsütetű tudásunk birtokában immár világos, hogy a fodrok és sallangok alkotta redőkbe egykor kitűnően belehelyezkedhetett egy újszülött idegen lény arca. Vagy más testrésze. Na most ha ezeket a kacifántos mélyedéseket negatív mintának vesszük... el tudják képzelni azt az arcot... vagy más testrészt, mindegy... a hideg kiráz, én mondom.

            Kérem, ne. Csak semmi ünneplés. Nyilván sokan nem hisznek majd... de ez... ez természetes. Hogy kigúnyolták az emberiség nagy fáklyavivőit... az elején, de aztán... Semmi baj. Művelt ember számára most már minden világos. De tényleg, csak semmi felesleges hírverés... se médiák, se semmi... kérem, én szóltam. De mi ez a kéklő ragyogás az ablakon át? A kulcs magától fordul a zárban... jaj... valami rombusz alakú, nagy szemű áll az ajtóban... segítség....