2023. szeptember 17., vasárnap

Utazás a prosztatám körül

 

- Le a gatyát…úgy... hajoljon előre...

És a következő pillanatban a kedves, fiatal, szőke, törékeny testalkatú doktornő úgy benyomja a megfelelő ujját a megfelelő testnyílásba, hogy szabályszerűen felakad a szemem.

- Érez fájdalmat?

- Hrrr...- tolmácsolom adekvát érzéseimet.

-  Tessék?

- Nnnn...- egészítem ki az előbbieket, nehogy valami tévedés essék.

- Akkor jó - bólint, majd még hozzáteszi nagy kegyesen: - Kicsit feküdjön még. Mindjárt jobb lesz.

Azzal eldobja az égszínkék gumikesztyűt és ugyanazzal a kecses kis kacsójával, amellyel eddig egészen más tájakon kalandozott, már írja is a zárójelentést, mely szerint a beteg operációra tökéletesen alkalmas.

A magára hagyatott emberfia meg közben fekszik az oldalán az egyszer használatos papírlepedőn, amit egy nagy zöld gurigáról tekernek le és gondolkodik, miért van itt csupa nő? Eleddig kizárólag hímnemű urológusokkal, hozott össze a, hát nem a jószerencse, mert az azért túlzás, hanem, mondjuk így, a sors. Miért megy egy nő urológusnak? Igaz is, miért megy egy férfi szülésznek? /Na jó, pénzért, de az legalább érthető./  Nem perverz ez egy kicsit? Esetleg valami nagy általános női összeesküvés van itt éppen kibontakozóban?

Tizenegy órára lezajlik a felvételi procedúra. Elolvasom a betegek névsorát az irodaajtón. Négy női név. Az egyik ráadásul „ová“ nélkül, ami olyasmi a mai szlovák társadalomban, mintha egy muzulmán nyilvánosan égetné a Koránt Mekka főterén.

Másnap megoperálnak. Az altató nem egészen a műtét végéig hat, de a lumbális injekciónak köszönhetően deréktól lefelé úgyse érzek semmit. Annyit még látok, hogy a képernyőn két kis sarokcsiszoló - közismertebb nevén flexa - szép sárga-kék színű, nagy gyorsasággal trancsíroz valami hosszúkás izét, amiből bőven ömlik a vér.